Over ons

Steenbergen Metaalrecycling

Steenbergen metaalrecycling opende haar deuren op 15 Juli 2015 aan de Rhienderstein 14 te Brummen. In feite bestond ons bedrijf al veel langer, maar werden de klanten enkel op haar eigen locatie bediend. Dit gebeurde door 3 generaties Steenbergen’s.

In 2015 werd de keuze gemaakt om een terrein open te stellen voor zowel zakelijke klanten als particulieren voor het brengen van oud ijzer en metalen, een sprong in het diepe. In eerste instantie gebeurde dit met een terrein van 950m2, een hal voor opslag van metalen en een 15 tons weegbrug.

Vandaag de dag hebben wij dit al een heel stuk uitgebreid. Zo hebben we de beschikking tot ruim 2300 m2 buiten terrein, en 500m2+ aan binnen opslag. Evenals een 50 tons weegbrug. U kunt bij ons inmiddels terecht voor het inleveren van vrijwel elke metaalsoort en ouder ijzer, en ook voor oude accu’s en katalysators zijn wij in de regio een vertrouwd adres. Ook plaatsen wij tot ver buiten de regio containers variërend van 1m3 tot 45m3.

Waar wij in 2015 begonnen met 3 personen. Werken wij hedendaags met 7 vaste en fulltime medewerkers.

Wij proberen zoveel mogelijk afvalstromen (metaal) te scheiden. Dit hoeft niet altijd economisch gezien winstgevend te zijn. De gedachte hierachter is dat we door het toch te scheiden alvast een stap kunnen zitten in het streven naar een volledig circulaire economie. In het verlengde hiervan nemen wij juist geen autowrakken aan. Wij vinden het risico op vervuiling door vloeistoffen op ons terrein hierbij te groot, en zijn van mening dat je hiervoor beter bij een gespecialiseerd autodemontagebedrijf kunt zijn.

Elke machine die we vernieuwen moet milieuvriendelijker zijn dan die hiervoor. Recent is de Fuchs kraan ingeruild voor een nieuwe atlas. Voorzien van een 6-cilinder Tier 4 Final motor met Ad Blue. Deze schonere en stillere motor is goed voor een hoge productiecapaciteit en een laag brandstofverbruik

Sinds 2021 maken wij enkel nog gebruik van groene stroom. Wij vinden dat niemand zijn ogen kan en mag sluiten voor de verandering van het klimaat.

Om dit extra kracht bij te zetten hebben we sinds de zomer van 2023 maarliefst 35 zonnepanelen op ons dak!

Direct hierna zijn we overgestapt op elektrische heftrucks en een eerste elektrische bedrijfsauto.