Over ons

Wie zijn wij?

Ons bedrijf Steenbergen Metaal Recycling Brummen bestaat sinds enkele jaren en is 2015 opgericht. We zijn gevestigd aan de Rhienderstein 14 te Brummen. Ondanks het nog korte bestaan hebben we jarenlange ervaring in de ijzer- en metaalsector. Ons bedrijf wordt geleid door directeur Bennie Steenbergen. We werken niet alleen in Brummen maar zijn ook actief in diverse plaatsen in de buurt. Waar we allemaal komen om containers te plaatsen lees je op deze site onder het kopje Kosteloos een container laten plaatsen.

Opslag non ferro materialen

We slaan in ons bedrijf de materialen die binnenkomen op diverse locaties op. Het materiaal wordt eerst goed gesorteerd. De non ferro metalen worden opgeslagen in een moderne loods. Onze loods is voorzien is van een vloeistofdichte vloer zodat de metalen veilig opgeslagen worden en het niet belastend is voor het milieu. Mocht er onverhoopt wat lekken, dan zorgt de vloeistofdichte vloer ervoor dat er niets weg kan lopen en in de natuur terecht kan komen. De metalen worden ook gewogen in de loods, zodat we weten hoeveel we hebben en waarvoor het gebruikt kan worden. We wegen het ingeleverde materiaal ook omdat we hiervoor een vergoeding geven aan de klant.

Opslag ferro materialen

De ferro metalen worden buiten opgeslagen. Dit zijn de materialen die de meeste mensen kennen als oud ijzer. We hebben ook op ons buitenterrein een weegbrug zodat we ook daar kunnen nagaan hoeveel ferro metalen we in voorraad hebben en hoeveel materiaal mensen binnen brengen. Zo krijg jij als klant nooit te weinig betaalt voor wat je aanlevert.

Andere producten ook welkom

Behalve het onderscheid dat we maken tussen ferro en non ferro metalen slaan we ook afvalproducten op zoals katalysatoren. Ook oude ICT materialen en gebruikte accu’s zijn welkom. Deze zijn eventueel ook weer geschikt voor de verkoop. Omdat deze materialen belastend zijn voor het milieu zorgen wij ervoor dat ze op de juiste manier opgeslagen worden en zo de omgeving niet kunnen aantasten.

Milieubewust werken

Omdat we alle metaalsoorten sorteren en gescheiden van elkaar bewaren, dragen we er ook zorg voor dat producten zoals bijvoorbeeld accu’s die zouden kunnen lekken, opgeslagen worden in dichte bakken waar geen vloeistof uit kan. Mochten ze onverhoopt gaan lekken, dan komt het accuzuur dat schadelijk is voor het milieu nooit buiten de bak terecht. Zo kan het niet in contact komen met de grond en daardoor het grondwater vervuilen. Accu’s en andere gevaarlijke producten slaan we op in stevige, afsluitbare lekvrije bakken, zodat deze geen gevaar voor mens of milieu opleveren. De bakken staan ook binnen in de loods zodat ze buiten nergens mee in contact kunnen komen.

Milieuvriendelijk vervoer

Niet alleen onze methodes om oude metalen te bewaren zijn gericht op het milieu en derhalve niet belastend, ook onze vrachtwagen waarmee we containers vervoeren en plaatsen is zo milieuvriendelijk mogelijk en heeft een minimale uitstoot aan roetdeeltjes en stikstofoxiden. Kortom, bij Steenbergen Metaalrecycling gaan we met de tijd mee en denken zeker aan het milieu.

Inkoop en verkoop

We nemen op ons bedrijf niet alleen oud ijzer aan dat je wilt komen brengen, we verkopen ook bruikbare metalen. Op deze website kun je terugvinden wat er allemaal te koop is maar je mag natuurlijk ook altijd zelf een kijkje komen nemen op ons bedrijf.