Over Ons

Steenbergen metaalrecycling opende haar deuren op 15 Juli 2015 aan de Rhienderstein 14 te Brummen.
In feite bestond ons bedrijf al veel langer, maar werden de klanten enkel op eigen locatie bediend. Dit gebeurde door 3 generaties Steenbergen’s.

In 2015 werd de keuze gemaakt om een terrein open te stellen voor zowel zakelijke klanten als particulieren voor het brengen van oud ijzer en metalen, een sprong in het diepe. In eerste instantie gebeurde dit met een terrein van 950m2, een hal voor opslag van metalen en een 15 tons weegbrug. Hedendaags hebben we dit allemaal al uit kunnen breiden. Zo hebben we de beschikking tot ruim 2200 m2 buiten terrein en een 50 tons weegbrug. U kunt bij ons inmiddels terecht voor het inleveren van vrijwel elke metaalsoort en ouder ijzer, alsmede oude accu’s en katalysatoren. Ook plaatsen wij tot ver in de regio containers variërend van 1m3 tot 42m3.

Steenbergen metaal recycling
Steenbergen metaal recycling

Wat wij als bedrijf ook erg belangrijk vinden is om als bedrijf met de tijd mee te gaan. Op elke manier. Hier zit ook een stuk bewustwording qua milieu in.

Wat doen wij hieraan?

  • Wij proberen zoveel mogelijk afvalstromen (metaal) te scheiden. Ook wanneer dat voor ons in principe niet extra rendabel is. De gedachte hierachter is dat we door het toch te scheiden alvast een stap kunnen zitten in het recycling proces. In het verlengde hiervan nemen wij juist geen autowrakken aan. Wij vinden het risico op vervuiling door vloeistoffen op ons terrein hierbij te groot, en zijn van mening dat je hiervoor beter bij een autodemontagebedrijf kunt zijn.
  • Elke machine die we vernieuwen moet milieuvriendelijker zijn dan die hiervoor. Recent is de Fuchs kraan ingeruild voor een nieuwe atlas. Voorzien van een 6-cilinder Tier 4 Final motor met Ad Blue. Deze schonere en stillere motor is goed voor een hoge productiecapaciteit en een laag brandstofverbruik.
Steenbergen metaal recycling
  • In ons pand wordt gebruikt gemaakt van 100% groene stroom.
  • Wij hebben er voor gekozen om op zaterdag de machines alleen in noodzakelijke gevallen te gebruiken.