Katalysatoren

1. Wat is een katalysator / roetfilter?
2. Wat is mijn oude katalysator of roetfilter waard?
3. Kan ik de katalysator ook op laten halen ?

Ook voor de inname van oude katalysatoren en roetfilters kan men bij ons terecht.
U ontvangt bij ons altijd direct een sterke en marktconforme prijs voor uw oude katalysator of roetfilter. deze prijs wordt bepaald aan de hand van de dagelijkse beursprijzen (LME)..

1. De katalysator zit vaak vooraan het uitlaat systeem, vlak achter of soms ook aan de onderkant van de auto . In de katalysator zit een blok welke te herkennen is aan zijn honinggraat constructie. Hier zit meestal Rhodium, palladium of platina in. Afhankelijk van op welke brandstof de auto rijd waar de katalysator of roetfilter onder vandaan is gekomen.
Wanneer dit blok in contact komt met de uitlaatgassen, worden deze door middel van een chemische reactie omgezet in stoffen als koolstofdioxide waterdamp en stikstof. Met als grootste doel de uitstoot te verminderen.

Katalysator verkopen inkoop Steenbergen Metaal Recycling

De afgelopen jaren is de handel in oude katalysatoren flink toegenomen. Dit komt onder andere door de sterk gestegen waarde van de grondstoffen, welke verwerkt zitten in het keramische binnen gedeelte van de katalysator of roetfilter

2. Elk type katalysator is voorzien van een serienummer. Aan de hand van dit serienummer kunnen wij de dagprijs van uw oude katalysator bepalen. Wanneer u een foto van dit serienummer maakt en deze via whats app naar ons stuurt (06-50891779 Daniël Steenbergen) ontvangt u binnen 1 uur een prijsopgave. Geregeld komt het voor dat het serienummer door bijvoorbeeld roest niet te lezen is. In dat geval volstaat meestal ook een duidelijke foto waar de katalysator / roetfilter compleet opstaat. Wanneer u besluit om de katalysator aan ons te verkopen, kunt u hem gewoon op werkdagen komen brengen.
Wanneer u uw oude katalysator bij ons inlevert, worden deze stoffen ook weer teruggewonnen door middel van een chemisch proces.
Ook de katalysator van bijvoorbeeld een vrachtwagen of een bus kan geld waard zijn, deze zijn vaak groter dan een autokatalysator. Dit heeft echter geen enkele invloed op de prijs. Aangezien dit gaat om de hoeveelheid edelmetalen in het monoliet van de katalysator. Dit is meestal niet meer bij een bus of vrachtwagen dan bij een ‘normale’ auto.

3. In de plaatsen genoemd hieronder halen wij katalysators ook op. Voor grotere partijen komen wij uiteraard graag uw kant op tot ver buiten de regio.

Apeldoorn, Arnhem, Baak, Beekbergen, Bronkhorst, Brummen, Bussloo, De Steeg, Deventer, Dieren, Doesburg, Doetinchem, Drempt, Eefde, Eerbeek, Ellecom, Empe,Gorssel, Hall, Hummelo, Klarenbeek, Klein Amsterdam, Laag Soeren, Leuvenheim, Lieren, Loenen, Oeken, Rheden, Spankeren, Steenderen, Tonden, Toldijk, Twello, Vierakker, Voorst, Voorstonden, Warnsveld, Wichmond, Wilp en Zutphen.