Katalysatoren inkoop Steenbergen Metaal

Maak geld van je oude katalysator

Bij Steenbergen metaalrecycling nemen we alle soorten katalysatoren en  roetfilters in. Dit geldt ook voor metaal katalysatoren en los monoliet.

Wij bepalen de prijs aan de hand van het serienummer welke er op verwerkt staat. Wanneer dit niet lukt door bijvoorbeeld roestvorming, dan volstaat ook een blik op (of foto van) de gehele kat of roetfilter.

Wanneer u een prijsopgave voor uw oude katalysator wilt kunt u altijd langskomen, of direct contact opnemen met 06-50891779 (Daniël).

Wat maakt een katalysator zo veel geld waard?

Een katalysator is een auto onderdeel welke er voor zorgt dat uitlaatgassen ´gezuiverd´ worden. In de katalysator zit een binnenwerk wat monoliet genoemd word. Dit is een keramisch materiaal in een soort honingraat vorm. Dit monoliet is geimpregneerd met bijvoorbeeld Rhodium, Palladium en/of platina. Deze edelmetalen zorgen voor een versnelde chemische reactie.

Deze edelmetalen zorgen er ook voor dat de katalysators deze hoge waardes vertegenwoordigen. De waarde van verschillende katalysators kan erg verschillen, dit komt logischerwijs door de hoeveelheid edelmetaal welke gebruikt is bij het impregneren.

Hoe kan ik mijn oude katalysator aan Steenbergen metaalrecycling verkopen?

U kunt ten allen tijde langskomen met katalysatoren en roetfilters voor een transparante prijsopgave.

Maar net zo simpel is het om een goede duidelijke foto van het serienummer via Whatsapp te sturen (06-50891779 – Daniël). Indien de code niet leesbaar is volstaat ook een foto van de hele katalysator.

Ook per e-mail in dit mogelijk; info@steenbergen-metaal.nl

Op deze manier weet u de waarde al voordat u de katalysator komt brengen.

Ook halen wij tot ver uit de regio katalysators af. Hierbij geven wij ter plekke een transparante prijsopgave. Komt u nou wat verder uit de buurt en heeft u maar 1 katalysator in te leveren? Het is ook mogelijk om uw katalysator op te sturen met track and trace doe. Bij ontvangst betalen wij nog dezelfde dag uit en vergoeden we ook nog eens de verzendkosten boven de €150,-.